ALGEMEEN > NIEUWS

ALGEMEEN NIEUWS

 • Jeugdspeler in de Spotlight

  Deze week in “jeugdspeler in de Spotlight” Timo den Hartog, FC Eindhoven O17 – aanvaller.

  Stel jezelf is voor?

  Mijn naam is Timo den Hartog. Ik ben 14 jaar en speel in de O17 van FC Eindhoven. Mijn positie op het veld is linksbuiten. Daarnaast ben ik opgegroeid in Eersel als enigst kind.

  Hoe is je voetballoopbaan tot nu toe?

  Op mijn 4e ben ik begonnen met voetbal bij EFC in Eersel. Op mijn 6e werd ik gescout door PSV en heb daar twee jaar stage gelopen. Daarna ben ik naar Helmond Sport gegaan en daar heb ik een jaar gevoetbald totdat de jeugdopleiding van Helmond ermee stopte. Hierna ben ik naar Lommel United gegaan, maar daar kon ik niet spelen omdat ze de overschrijving van Nederland naar België niet rond kregen. Vervolgens ben ik weggegaan en werd ik tussentijds gevraagd voor FC Eindhoven waar ik nu twee jaar speel.

  Wat is jouw indruk van FC Eindhoven en hoe bevalt het op deze club?

  Het is een leuke club die spelers beter wil maken. De staf, trainers en teamgenoten zijn allemaal leuk. Het bevalt mij goed op de club.

  Doe je naast voetbal nog iets? Zo ja, leg het is uit hoe je het combineert?

  Ik ga elke dag naar school en heb een aangepast rooster. Als ik moet trainen krijg ik vrij van school. Wat ik dan in de lessen mis moet ik thuis zelf inhalen. Wanneer ik extra tijd over heb probeer ik voor mezelf te trainen.

  Hoe ziet jouw week eruit?

  Op maandag heb ik een middagtraining. Dinsdag train ik twee keer, een keer in de ochtend en een keer in de middag. Woensdag ben ik vrij van voetbal. Donderdag train ik ook twee keer, een keer in de ochtend en andere training in de middag. Vrijdags ben ik ook vrij van voetbal, omdat ik zaterdags een veldwedstrijd heb en zondags meestal een zaalwedstrijd. Van maandag tot vrijdag ga ik naar school.

  Favoriete speler/voorbeeld?

  Cristiano Ronaldo is mijn favoriete speler en ook mijn voorbeeld, want hij heeft er altijd hard voor gewerkt en zijn mentaliteit is ook goed. Door zijn prestaties vind ik hem dan ook de beste van de wereld.

  Wat doe je in je vrijetijd?

  Veel vrije tijd heb ik niet, maar als ik vrije tijd heb doe ik niet veel. Soms probeer ik leuke dingen te doen met familie en vrienden.

  Wat zijn jouw doelstellingen en wat zou je willen bereiken komende jaren?

  Mijn doelstellingen zijn dat ik mezelf blijf ontwikkelen komende jaren. Zo hoop ik over twee á drie jaar naar PSV of een andere grote club te mogen.

  Hoogtepunt tot nu toe bij FC Eindhoven?

  Dit jaar ben ik vroegtijdig doorgeschoven naar de O17, terwijl ik eigenlijk in de O15 thuishoor. Hier was ik heel blij mee en ik merk nu sinds ik bij de O17 zit dat het beter voor mij is. Ik ontwikkel mezelf nog sneller en sterker. Mijn conditie en fysiek worden steeds beter.

   

  Dankjewel Timo den Hartog voor het beantwoorden van de vragen!