ALGEMEEN > NIEUWS

ALGEMEEN NIEUWS

 • Jeugdspeler in de Spotlight

  Deze week Gijs Vercoelen, FC Eindhoven O19.

  Stel jezelf is voor?

  Mijn naam is Gijs Vercoelen en ben 17 jaar. Son en Breugel is mijn thuis waar ik samenwoon met mijn ouders en twee zussen. Ik speel in de O19 van FC Eindhoven en mijn positie op het veld is centraal achterin of linksback.

  Hoe is je voetballoopbaan tot nu toe?

  SBC was mijn eerst club, ik begon daar in de mini’s zoals dat heette. In de E werd ik gescout door FC Eindhoven en heb daar drie jaar gespeeld tot dat FC Eindhoven met de jeugdopleiding stopte. Vervolgens ging ik naar VVV/Helmond Sport waar ik vier mooie jaren heb mogen voetballen. Uiteindelijk moest Helmond Sport ook stoppen met zijn jeugd en ben ik weer teruggekomen bij FC Eindhoven, want de blauw – witten begonnen weer met de jeugdopleiding. Hier voetbal ik nu mijn derde jaar.

  Wat is jouw indruk van FC Eindhoven en hoe bevalt het op deze club?

  Voor mij is FC Eindhoven een tweede thuis geworden. Hier breng ik veel tijd door en heb het erg naar mijn zin. De verhoudingen met de trainers en spelers is goed, waardoor het nog beter voelt. Een mooie leuke club!

  Doe je naast voetbal nog iets? Zo ja, leg het is uit hoe je het combineert? 

  Naast voetbal zit ik nog op school, in mijn examenjaar vwo-6. Voetbal en school samen is veel werk en tijd, maar ik probeer er voor te zorgen dat ik genoeg tijd over heb voor school naast de trainingen. Uiteindelijk steunt school mij hierin waardoor ik ook genoeg tijd heb om goed te kunnen focussen op de trainingen. Het is goed te combineren dus, maar je moet je wel aan je schema houden!

  Hoe ziet jouw week eruit?

  Elke doordeweekse dag sta ik om half  acht op en na mijn ochtendritueel vertrek ik naar school. Vanuit daar vertrek ik elke dag  ( op woensdag na ) naar het trainen. ‘S avonds vertrek ik dan weer naar huis vanuit voetbal waarin ik rond zeven uur thuis aankom. Dan is het rustig eten en weer aan de slag voor school. Zaterdags is wedstrijd dag en voor de rest lekker weekend.

  Favoriete speler/voorbeeld?

  Mijn voorbeeld als linksback is Angelino van PSV, omdat hij een opkomende back is die een goede voortzetting heeft. Hij is fel en geeft niet op. Als centrale verdediger is Serio Ramos mijn voorbeeld, omdat hij sterk is in zijn duels en iemand die zijn team aanstuurt.

  Wat doe je in je vrijetijd? 

  In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden iets te doen. Bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan of FIFA op de playstation.

  Wat zijn jouw doelstellingen en wat zou je willen bereiken komende jaren?

  Mijn doelstelling dit jaar is om veel wedstrijden te gaan spelen bij de beloften en in de komende jaren wil ik gaan aansluiten bij het eerste elftal.

  Hoogtepunt tot nu toe bij FC Eindhoven?

  Mijn hoogtepunt tot nu toe is dat ik bij de beloften mee mocht doen tegen ADO Den Haag, waarin ik een assist mocht geven en we die wedstrijd wonnen!

   

  Dankjewel Gijs Vercoelen voor het beantwoorden van de vragen!